Fedezd fel a karácsonyi hangulatot három különleges pop-up gasztrohelyszínen, ahol ínycsiklandó falatok várnak rád! Ezek a helyek nemcsak ízekben gazdagok, hanem varázslatos környezetükkel is elrepítenek az ünnepi időszakba. Ismerkedj meg a helyi ínycsikl


A város legfinomabb fahéjas bucijai, egy Michelin-csillagos étterem pékárui, badacsonyi édességek és balatoni burgerek különleges pop-up helyszínen várják a látogatókat Budapesten az ünnepi időszakban. És ki tudja, talán még utána is maradnak egy kicsit!

A Kecskeméti utcában található Michelin-csillagos étterem tavaly decemberben megnyitotta pékségét a II. kerület Tárogató útján. Azóta a friss kenyerek, péksütemények, ínycsiklandó cookie-k és borok széles választéka vonzza a vásárlókat, habár a helyszín kicsit távol esik azoknak, akik nem a kerületben élnek. Ennek érdekében, valamint a karácsonyi webshoprendelések könnyebb átvétele céljából, múlt héten pop-up bolt nyílt a Zrínyi utcában. Így mostantól bárki, aki Tóth Szilárd séf kiváló kenyereire vagy Lefkovics Lea "világbajnok" cookie-jaira vágyik, már a Bazilika közelében is könnyedén hozzájuthat. Az üzlet jelenleg csak januárig tart nyitva, de reméljük, hogy a jövőben egy állandó belvárosi helyszín is létrejön.

A város egyik legjobb péksütijét jelenleg két Skandináviát megjárt magyar srác készíti - habkönnyű, atompuha fahéjas bucijaikat hétvégenként 10 órától lehet megkóstolni a Caphe By Hai Nam-ban. Buda Tamás 8 éve költözött Koppenhágába, ahol mosogatással kezdte, de szép lassan az egyik legismertebb helyi pékség fontos munkatársa lett. A pékszakmát kitanulva találkozott a Skandináviát megjárt Hetey Márton szakáccsal. A két srác összebarátkozott, és mikor Tomit meghívták Norvégia egyik prominens üdülőhelyére, hogy a szezonban pékséget üzemeltessen, akkor Marcival együtt vitték sikerre a projektet. Tavaly óta azonban gondolkoztak a hazaköltözésen, és hogy ennek a nagy lépésnek meg egy jövőbeli tervnek megágyazzanak, pop-up pékséget csináltak a régi barátok Caphéjában. A két srác november óta süti a bucikat hétvégenként a Bartók Béla úton - mindig készülnek egy meglepetéssütivel is, aminek a buci tésztája az alapja, de a fahéjas tekercs a fő termék. Az elképesztően puha, pillekönnyű bucikon nagyon sokat dolgoztak - a tésztát hosszan kelesztik, egy titkos japán technológiával tuningolják, és pont a megfelelő időben kapják ki a sütőből, így aztán nehéz megállni, hogy ne kérjünk többet is. A fiúk az ünnepi szezon után, januárban is a Caphéban lesznek, de a fahéjas csodákkal nem érdemes januárig várni.

Pont a Caphe by Hai Nam mellett van a Bartók másik pop-up üdvöskéje. A badacsonyi La Téne tavaly is a Kő fagyi?-t váltotta az ünnepi időszakra, most viszont tavaszig maradnak Budapesten, és a kínálatot is kibővítették. Míg tavaly csak aprósütik, bejglik és krémek voltak elérhetők a pici üzletben, most a hűtőpultos sütikből is van 6-8 kedvenc darab a kínálatban, ami ráadásul állandóan változik. A decemberi ünnepek után ráadásul leveles és kelt péksütikkel tarkítják a kínálatot, így tényleg minden lesz náluk, ami van a badacsonyi fő üzletben.

A sok ízletes péksüti után most egy kicsit komolyabb, húsosabb témával foglalkozunk. A Rock Burger története Budapesten indult, de az utóbbi éveket a Balaton partján töltötte, ahol Balatonszemesen szolgálta ki a vendégeket a nyári szezonban. Ahogy beköszöntött a tél, a csapat visszaköltözött a fővárosba, hogy a Margit-negyed gasztronómiai palettáját színesítse. Az új helyszín az immáron 25 éve üresen álló egykori Tölgyfa étterem, ahol Rock Burger Buda néven várják a burgerezés szerelmeseit. Az étlap egyelőre a balatoni változattal megegyező ínycsiklandó fogásokkal büszkélkedik, de idővel tervezik, hogy a II. kerületi közönség ízléséhez igazított specialitásokat is bemutatnak. Jelenleg pop-up formában üzemelnek, de reményeik szerint hosszú távon is otthonra lelnek a Margit-negyedben, miközben a szemesi étterem nyáron továbbra is üzemel.

Related posts