Ez a hely Békés vármegye legizgalmasabb éttermének számít.
Szarvas leginkább az arborétum, a Holt-Körös vagy a vízi színház miatt ismerős, de mostanra a gasztroturisták úticéljává is vált.
Sokan eddig csupán a természet varázsa miatt keresték fel Szarvast, de a gasztronómák számára egy újabb vonzerő is fellelhető: az Újváros Bisztró. Ez a hely Békés vármegye első Michelin Guide Bib Gourmand-ajánlott étterme, amely nemrégiben bemutatta legfrissebb menüsorát. Az új étkezési ajánlat nemcsak a kifinomult ízek rajongóit célozza meg, hanem azokat is, akik egy különleges, mégis barátságos gasztronómiai élményre vágynak. Itt mindenki megtalálhatja a számításait, legyen szó egy romantikus vacsoráról vagy egy baráti összejövetelről.
A Michelin-ajánlással büszkélkedő bisztró három új, tematikus degusztációs menüsort kínál: az "Innen", "Onnan" és "Mindenhonnan" elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg. Ezek az ételsorok a helyi alapanyagok tiszteletére, a magyar konyha újragondolására, valamint a nemzetközi ízélmények bemutatására épülnek.
Egyre többen jönnek közvetlenül azért, mert hallották, hogy egy Michelin Guide által ajánlott hely vagyunk. Az elismerés minden korosztályt megszólított. De amitől igazán fontos nekünk ez a visszajelzés, az az, hogy megerősítette: lehet valami egyszerre finom, kreatív, elérhető árú és vidéken is működőképes - mondta Szinné Pusztai Szilvia, az Újváros Bisztró társtulajdonosa.
Az új menüsorok három különböző gasztronómiai élményt kínálnak. Az "Innen" menü Szarvas környéki alapanyagokból, helyi termelőkkel együttműködve készül. A "Onnan" hazai klasszikusokat értelmez újra, a "Mindenhonnan" pedig nemzetközi utazásokat és ízeket sűrít egy vacsorába. Ez nagyon jól tükrözi a konyhánk sokszínűségét. A hely, ahol élünk. Az ország, ahol születtünk. A világ, amit felfedezünk.
A háromfogásos "Innen" menü egyik kiemelkedő eleme a harcsa krokett, mely szarvasi afrikai harcsából készül, ötvözve a francia bisztrók klasszikus technikáit a magyar ízvilággal. Ezt a fogást egy izgalmas "robbantott töltött káposzta" követi, ahol a mangalica gersli és a selymes savanyúság harmóniája egyedi ízélményt nyújt. Végül, a menü desszertje egy helyi inspirációval készült, franciásan megkomponált Szarvasi gyümölcskrém, amely méltó zárása ennek a gasztronómiai utazásnak.
Az "Onnan" négyfogásos ételsora egy bélszín tatárral indul. A főfogás egy báránygerinc, spárgával és burgonya espumával. A menü záróakkordja egy különleges, díósorbet-ből és a klasszikus Eszterházy-tésztából álló desszert. Ez a sorbet egyúttal egy új terület felfedezését is jelenti a bisztró számára, hiszen most kezdik elmélyíteni tudásukat a fagylaltkészítés terén.
A legbővebb, ötfogásos menüben kóstolhatjuk meg az ázsiai köntösbe bújtatott kacsamellet, mely bár orosházi eredetű, sült rizzsel és fekete fokhagymával tálalva nyer új dimenziót. Ugyancsak a "Mindenhonnan" menüben szerepel a könnyed és elegáns nyelvhal vajmártással és tavaszi zöldekkel, mely az á la carte kínálatban is hamar népszerűvé vált. A spárga kecskesajttal és zöldfűszerekkel pedig egy német, francia és olasz hatásokat tükröző tavaszi fogás, ahol a kecskesajt egy közeli családi gazdaságból, a Malomkerti Kecskesajttól érkezik. A záródesszert itt is az Eszterházy torta díósorbet variációja.