Ez a különleges élelmiszer hozzájárulhat a Parkinson-kór megelőzéséhez.

Azt mindannyian tudjuk, hogy egészséges táplálkozással számos betegség kialakulása megakadályozható, a kutatók szerint nincs ez másként a Parkinson-kór esetében sem, ugyanis létezik egy olyan szuperélelmiszer, amely hatékony lehet a megelőzésben, illetve a kezelésben.
A Mindmegette egy izgalmas írást tett közzé a témával kapcsolatban.
A szakértők hangsúlyozzák, hogy bár a Parkinson-kór önmagában nem tekinthető halálos betegségnek, komoly szövődményeket idézhet elő, amelyek életveszélyes helyzeteket vagy akár halálos kimenetelt is eredményezhetnek. Jelenleg sajnos nem áll rendelkezésre hatékony kezelés a betegség ellen - számol be róla a Science Alert.
A kutatók már régebben felfedezték a kapcsolatot az antioxidánsok és a Parkinson-kór megelőzése között. Ezek az antioxidánsok a szervezetünk védelmezőiként funkcionálnak, hasonlóan a testőrökhöz, akik megóvják a sejteket a szabadgyökök által okozott káros hatásoktól.