A debreceni cukrászda mákos bejglije a hazai édesipar élvonalába került, elnyerve ezzel az ország egyik legjobbjának címét.
A karácsonyi édességek három különböző kategóriában mérték össze tudásukat a Magyar Cukrász Ipartestület hagyományos versenyén. A harmadik legkiválóbb mákos bejglit Debrecen városában alkották meg.
A Magyar Cukrász Ipartestület hagyományos versenyén újra megmutatkozott, melyek az év legkiválóbb bejglijei. A testület legfrissebb közleménye alapján idén immár ötödik alkalommal rendezték meg az Év bejglije versenyt, amelyre cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek nevezhettek. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a prémium alapanyagokból készült ünnepi finomságokra, és népszerűsítse a kézműves bejgliket azok körében, akik az igazán magas minőséget keresik.
A verseny során összesen három kategóriában hirdettek győzteseket. A hagyományos mákos kategória különlegessége, hogy hajdú-bihari résztvevő is képviseltette magát a díjazottak között: az aranyérmet Bánki Viktor nyerte el a Még1kiflit Kézműves Pékségtől, míg az ezüstérmet Virágh Krisztina, a Némi Kenyér Pékség vezetője vehette át, mindketten Budapest szívéből.
A díjazottak névsorát itt találod, érdemes átböngészni!
Az MTI a közlemény alapján megjegyzi, az idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és mangó is a felhasznált alapanyagok között. A szokásos karácsonyi fűszereken túl - fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj - használtak a versenyzők gyömbért, ánizst, szerecsendiót, csillagánizst és édesköményt.