Soha ne engedd, hogy a görögdinnye héja a kukában végezze! Helyette inkább tedd a sütőbe egy órára, és varázsolj belőle valami különlegeset!

Amint belemerülsz ennek a mennyei édességnek az ízébe, biztosan megszabadulsz attól a régi szokástól, hogy a dinnyehéjat a kukába dobd.
A dinnye piros húsának felkockázása után sokan hajlamosak vagyunk a zöld héjat azonnal a szemetesbe dobni. Pedig érdemes lenne megállni egy pillanatra, hiszen a héjból egy igazán finom édesség készíthető! Csupán némi cukorra, egy tepsire és egy kis türelemre van szükségünk ahhoz, hogy varázslatos ízeket varázsoljunk belőle.
A trükk egyszerű: a görögdinnye héját (a piros hús nélkül, de még a fehér résszel együtt) meg kell sütni, majd szirupban főzni. Az eredmény: puha, édeskés, fűszeres falatok, amiket akár reggelire, akár süteményekhez, fagyi mellé vagy csak úgy, magában is falatozhatunk. Ráadásul isteni illat lengi be tőle a konyhát.