Ez a két népszerű étel éveket ad hozzá az arcunkhoz.


Évek múlásával nyomot hagy külsőnkön és egészségünkön, ha folyamatosan ezt az ételt választjuk.

Egy friss tanulmány, amelyben több mint 800 résztvevő vett részt, rávilágított arra, hogy még a fiatalok esetében is drámaian felgyorsíthatja az öregedési folyamatot két elterjedt élelmiszer. A kutatás során felfedezték az étrend minősége és a biológiai öregedés közötti összefüggéseket.

A finn tudósok egy friss kutatás során arra a megállapításra jutottak, hogy a gyorséttermek kínálatában található ételek és a feldolgozott hústermékek fogyasztása felgyorsítja a biológiai öregedés folyamatát. Ezzel szemben azok, akik bőségesen fogyasztanak gyümölcsöket és zöldségeket, valamint csak mérsékelt mennyiségben választanak vörös húsokat, sokkal kedvezőbb öregedési mintázatokat mutatnak.

A Clinical Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány szerzői azt mondják, már fiatalkorban, huszonévesként is érdemes erre odafigyelni, nem csupán külsőnk és megjelenésünk, de betegségmegelőzés szempontjából is.

Dr. Daniel Landau, onkológus és hematológus, kiemeli a mediterrán étrend kedvező hatásait, amely nem csupán egészséges, hanem a rák kockázatának csökkentésében is szerepet játszhat. Ez az étrend elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek bőséges fogyasztására épül, miközben a vörös húsok bevitelét jelentősen mérsékli. Az egyik legfontosabb előnye, hogy gazdag gyulladáscsökkentő ételekben, ellentétben a cukros és transzzsírokat tartalmazó diétákkal, amelyek gyulladást idéznek elő, és ezzel elősegítik a rákos sejtek szaporodását. Miért érdemes erre figyelni? Mert a szakértő véleménye szerint a vastagbélrák egyre gyakoribb megjelenése szoros összefüggésben áll a gyulladásos étrend és a mozgásszegény életmód kombinációjával.

Related posts